Welkom

Website voor de elektronica hobby.


Nieuwe pagina voor de MAX7219 7-segment display driver toegevoegd met speciaal ontwikkelde code voor Proton Picbasic.

Proton Plus Compiler (PICBasic) ondersteunt nu ook 8 ,14, 20 en 40 pins PIC zonder gebruik van de USB license Key.(vrij te gebruiken dus)

Knutselaar.eu bied informatie over het hobby matig werken met vooral PIC Microcontrollers en aanverwante elektronica.
Een belangrijk onderdeel hiervan is het programmeren van de Microcontroller.
Als programmeer taal is gekozen voor Picbasic, bij menigeen bekend van picbasic.nl. Er wordt gebruik gemaakt van de gratis Proton Plus Compiler.

40PIC basis print
Voor het programmeren van de controllers is een PICkit 2 of 3 programmer nodig, informatie hierover vind men onder PICkit-3.
   Nu ook MPLAB SNAP


40PIC basis print
Knutselaar.eu heeft enkele printplaatjes ontworpen die kunnen dienen als moederbordjes of ontwikkelbordjes, voor 28 en 40 pins PIC Microcontrollers, te vinden in het blauwe keuze menu hiernaast. Tevens een aantal opsteek bordjes die op de moeder-ontwikkel bordjes passen.


In de blauwe menu balk hiernaast vindt men verder nog uitleg over datasheets, bootloaders en voorbeelden van met Microcontrollers gebouwde schakelingen

Knutselaar.eu winkel bied een steeds groter assortiment PIC Microcontrollers, bijbehorende elektronica onderdelen, diverse gereedschappen en hulpmiddelen om de hobby te kunnen beoefenen.


Hit Counter by Digits