Welkom

Website voor de elektronica hobby.

Proton Plus Compiler (PICBasic) ondersteunt nu ook 40 pins PIC zonder gebruik van de USB license Key.


        Bestellen is mogelijk via de Shop! .
        Diverse gratis aanbiedingen bij bepaalde bestedings bedragen.


Deze webpagina biedt een manier om goedkoop, makkelijk en toch professioneel projecten(jes) te kunnen bouwen met PIC Microcontroller IC’s.
Ben je niet bekend met microcontrollers dan is het beter dat je eerst op de Links Pagina onder Inleiding een kijkje neemt.
Experimenteer printplaat Een manier om met elektronica te knutselen is door te werken met experimenteer printplaat. Dit is (vooral met de wat grotere 40 pins IC’s) veel werk en het resultaat, hoewel functioneel, oogt vaak niet echt mooi.

40PIC basis printMooier en makkelijker is het om te werken met professionele dubbelzijdige print plaat. Voor eenmalige projecten kost dit echter relatief veel ontwerptijd en geld.
Op deze site vind je een aantal goedkope basis printen die universeel toegepast en makkelijk uitgebreid kunnen worden d.m.v opsteek printjes.
Op de basis print kunnen b.v. kleinere op experimenteer printplaat uitgevoerde schakelingetjes gemonteerd worden d.m.v haakse headers.

Voor een aantal veel voorkomende toepassingen zullen opsteek printen beschikbaar komen, zie “opsteek bordjes”
40PIC basis print met opsteek printjes
Op het hier getoonde plaatje van de 40PIC basisprint is deze uitgerust met female headers, dit is gedaan om de print te kunnen gebruiken als proef board. Voor definitief gebruik worden de opsteek printjes direct met haakse headers op een 40PIC basis print gesoldeerd. De opsteek printjes staan dan ook dichter op de basis print.

Zie Knutselaars winkel om te bestellen.


Hit Counter by Digits