40PIC Jumper beschrijving


Onder de TL431 2,5V spanningsreferentie vindt je een jumper genaamd “E1/+5V”, deze is bedoeld om de voeding voor de TL431 of rechtstreeks vanaf de +5V (VDD) te laten komen of vanaf poort E1 van de controller. Dit laatste heeft als voordeel dat je de TL431 uit kunt schakelen (scheelt enige mA stroomverbruik wat belangrijk kan zijn bij batterij voeding)


Schuin onder de druk schakelaar vindt je een drie keuze jumper waarmee je de schakelaar naar drie verschillende poorten van de controller kunt verbinden. De centrale pin kun je met reset(MCLR) verbinden om de controller te kunnen resetten, of met poort A4 of D2.



De meervoudige jumper GND/+V geeft de mogelijkheid om de eerste twee doorverbindingslijnen tussen de vijf 12 pins connectoren aan GND of aan +V (input 7805) te hangen, De maximale stroom die je door de doorverbind lijnen mag laten vloeien is ongeveer 2 Ampere, je kunt ze ook beide aan GND of +V hangen zodat 4 A mogelijk is.
Een tweede mogelijkheid is om de midden pennen als connector te gebruiken en zo de twee lijnen met een twee aderig kabeltje naar buiten te voeren.

De Speaker jumper C0D0 dient om te kunnen kiezen tussen twee poorten voor wat betreft de speaker aansluiting, namelijk D0 of C0. Wanneer b.v. C0 bezet is voor I2C gebruik dient men D0 te kiezen.



40PIC Jumpers







Hit Counter by Digits