28PIC Connector en Jumper beschrijving.

Hierbij enige uitleg over het connector en jumper principe van het 28PIC bordje.
Voor het gemak noemen we de 12, 6 of 5 polige pinheader sloten maar “connectoren”. Je kunt hier female pinheaders installeren zodat je de opsteek bordjes tijdelijk kunt plaatsen, voor definitieve versies soldeer je de opsteek bordjes direct of via een kabeltje.


Het plaatje hiernaast laat de connector linksonder op het bord zien. De connector heeft de naam A0-A3A5C0-C2.
Dit heeft de volgende betekenis; van links naar rechts beginnen de 12 Pins “connectoren” altijd met twee lijnen die de drie 12 Pins connectoren doorverbinden (de dikke lijnen in het schema).
De volgende pinnen zijn verbonden met poorten van de PIC Microcontroller, en wel zo dat pin 3 met poort A0, etc…, pin 6 met poort A3, pin 7 met poort A5, etc…. (8-C0, 9-C1, 10-C2)
Een streepje betekent in het geval A0-A3, poort A0 t/m A2, A0,A1,A2, A3 dus.
De op één na laatste pin is altijd VDD (+5V) en de laatste altijd GND.
De connectoren B7-B0 en A5B0-B4A4C2 werken volgens hetzelfde principe.


connector V1-V2 geeft de mogelijkheid om de eerste twee doorverbindingslijnen tussen de drie 12 pins connectoren via een twee aderig kabeltje naar buiten te voeren, De stroom die je door de doorverbind lijnen mag laten vloeien is maximaal 2 Ampere.

Onder de Power connectoren van het bordje.
De GND–VDD connector (rechts boven) is rechtstreeks verbonden met VDD (+) van de controller. De GND_+V connector loopt naar de ingang van de 7805 (of de ASM1117) spannings-regulator, de uitgang van de 7805 is verbonden met +5V.

Schuin rechts van de druk schakelaar SW vindt je een keuze jumper RE-A4 waarmee je de schakelaar naar twee verschillende poorten van de controller kunt verbinden. De centrale pin kun je met RE (reset, MCLR) verbinden om de controller te kunnen resetten, of met poort A4

Links de connector die gebruikt kan worden voor seriële communicatie.
C6 komt overeen met TX en C7 met RX van de controller (B0 is reserve, b.v. interrupt)
Het FTDI opsteek bordje gaat in deze connector.


Rechts de programeer connector. Deze connector is compatibel met de PICKit 2, de originele PICKit 2 kun je direct aanpluggen als je de connector uitrust met (haakse) pinheaders.
Van boven naar beneden: pin 1 MCLR. , pin 2 +5V, pin 3 GND, pin 4 B7, pin 5 B6, pin 6 N.C.


40PIC Jumpers
Hit Counter by Digits