PICkit3 weetjes

PICkit3 Firmware

Een belangrijk verschil tussen de PICkit2 en de PICkit3 programmer is de firmware waar deze op draaien.
De PICkit2 programmer werkt met 1 vaste versie firmware.
De PICkit3 programmer werkt met verschillende firmware versies.
Wanneer de PICkit3 geladen is met firmware voor gebruik met standalone GUI tool(v3.10) (verder te noemen programmer tool) zal men de firmware moeten veranderen naar een bruikbare versie voor MPLAB applicatie indien men MPLAB wil gebruiken.
De standalone GUI tool heeft hier een aparte knop voor (deze zet de PICkit3 in bootloader mode, zodat de MPLAB applicatie de juiste firmware kan installeren). Om van MPLAB firmware weer terug te kunnen naar de programmer tool vraagt de tool de juiste firmware weer te installeren. Ook kan men de PICkit3 in bootloader mode zetten door het knopje op de programmer ingedrukt te houden en dan de PICkit3 op USB aan te sluiten, Zodra de MPLAB applicatie de PICkit3 ziet zal de juiste firmware geladen worden.


GUI afsluit probleem

Onder Window7 en hoger is er een probleem met de .ini file die bij het GUI programma (PICkit 3 Programmer App and Scripting Tool v3.10) hoort.
Vanaf Windows7 is het niet meer toegestaan om in de map “program files” in b.v. .ini files te schrijven.
De PICkit3 GUI wil hierdoor niet afsluiten.
Een oplossing is om de hele directory waar de GUI software staat buiten de map “program files” te plaatsen.
Een tweede oplossing is de gebruikers account instelling (UAC) vrij van beperkingen te maken. (alleen aan te raden als de PC niet aan internet hangt)


PICkit3 USB HUB issues

Indien de PICkit3 programmer via een USB hub op de PC wordt aangesloten, kunnen er problemen ontstaan met de herkenning van de PICkit3.
Probeer dan eerst de PICkit3 op een directe USB poort aan te sluiten. Microchip geeft tevens aan dat bij gebruik via een USB hub, de hub een externe 5V voeding nodig heeft omdat het stroomverbruik van de PICkit3 anders te hoog is (100mA)


PICkit3 als voeding voor het Target

Houd er rekening mee dat het maximale stroomverbruik van het target maar 30mA mag zijn, daarboven is een goede werking niet meer gegarandeerd.